Brief description

Storytelling and adventure trail for the whole family through woods and meadows

Equipment

Sturdy shoes, all-terrain pushchair.

The GREIFENSTEINER KINDERPFAD mostly runs along forest and meadow paths that are suitable for all-terrain pushchairs. Only the ‘hidden path’ at the end of the tour is narrow and has roots. You can walk the tour with a pushchair to the station on the path, turn back and continue comfortably along the cycle path to the next station.

Translated with DeepL (www.deepl.com).

Detailed description

Verhalen- en avonturenparcours voor het hele gezin door bos en weilanden in het Lahntal Outdoor Center. Hier beleven kinderen het verhaal uit het prentenboek ‘De Blauwe Machine’.

Deze rondwandeling voor kinderen van peuter tot basisschoolleeftijd neemt je mee midden in de natuur. Je beleeft het verhaal van het prentenboek “De Blauwe Machine”. Op een dag staat ze in het bos en vraagt ​​de dieren raadsels. In een prachtige bosomgeving ontmoet je de personages uit het boek en kom je veel te weten, b.v. B. over konijnen, herten, vossen en egels. Tegelijkertijd ontdekken jij en de dieren wat de Blue Machine inhoudt. Tussendoor nodigen een aantal activiteiten uit tot spelen, raden en bewegen. Aan het einde van de tour los je het mysterie van de blauwe machine op.

Voor oudere kinderen is er de kinderpadrally. Download hier de vragenlijst en los puzzels op tijdens de rondleiding: www.greifstein.de/freizeit-tourismus-kultur/wandern/item/greifsteiner-kinderpfad.html Ook leuk voor groepen en kinderverjaardagen!

Routebeschrijving

Op de lager gelegen parkeerplaats van het Lahntal Outdoor Center vindt u het toegangsbord naar het kinderpad met het begin van het verhaal van de Blauwe Machine. Om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, volgt u vanaf nu de aanwijzingen. Deze brengt u onder een onderdoorgang door naar het bos. Het eerste dier in het bos dat je opwacht bij een splitsing in de weg is het hert, dat naast wat informatie over zichzelf ook nog een ander deel van het verhaal klaar heeft liggen. Je gaat langs de herten het bos in, waar je meteen weer rechtsaf gaat. Andere bosdieren wachten op je in het prachtige, licht gemengde bos en brengen je dichter bij het verhaal. Eerst bergop wordt het pad na een bocht naar rechts weer vlak en kijk je over de toppen van de bomen naar beneden. We blijven het pad en de diergenoten volgen tot het ons, rechtsaf, naar een hutje en een zitje leidt. Hier kunt u even pauzeren. Twee playstations nodigen uit tot een beetje beweging. Als je ze eenmaal hebt uitgeprobeerd, vervolgt het pad langs velden en weilanden. Daar kun je de puzzels op de grote planken oplossen en verder lopen naar het verborgen pad. Hier wachten ook dieren op je die het verhaal vertellen - totdat je de puzzel van de Blue Machine hebt opgelost. Het kleine pad eindigt op de Ulmtalradweg, die u kunt blijven volgen tot u bij de afslag terug naar de parkeerplaats komt. Maar het beste kunt u met uw gezin een bezoek brengen aan het Lahntal Outdoor Center. Daar wachten echte dieren en een speeltuin op je in de grote biertuin midden in het bos.

Het GREIFENSTEIN KINDERPAD loopt grotendeels langs bos- en weidepaden, die begaanbaar zijn met een terreinwagen. Alleen het “verborgen pad” aan het einde van de tocht is smal en bezaaid met wortels. Je kunt de tocht met een kinderwagen naar het station op het pad lopen, keren en comfortabel verder gaan over het fietspad naar het volgende station.

Translated with DeepL (www.deepl.com).

Arrival Information

Public transport

VLDW

Line 120 or 125 from station Wetzlar or Leun-Stockhausen

Line 204 or 125 from Ehringshausen-Katzenfurt railway station

Directions

By car: Outdoor Centre Lahntal, Märchenpark 1, 35753 Greifenstein

By bike: Ulmtal cycle path via R8 (Westerwald) or Lahn cycle path (Lahntal)

Parking

Directly at the Outdoor Centre Lahntal car park (starting point)

Contact and directions

Märchenpark 1
35753 Greifenstein-Allendorf